Itse syön kevyesti päivisin ja illalla perheen yhteisellä aterialla suorastaan runsaasti. Syön yhteensä 2000 kcal/vrk.

  • aamiainen klo 7: 300 kcal, esim. 2 täysjyväruisleipää, joiden päällä raejuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia (nam!), salaattia ja paprikaa sekä omena
  • välipala klo 10: n. 200 kcal, esim. jogurtti ja banaani
  • kevyt lounas klo 13: 300 kcal, keitto tms.
  • välipala klo 16: 200 kcal esim. puuro + marjakeitto
  • lenkki, jumppa tai vastaava yleensä tähän väliin klo 18 paikkeilla, sen jälkeen tarvittaessa esim. proteiinipatukka n. 200 kcal palauttavaksi evääksi
  • päivällinen n. klo 20: 800-1000 kcal, esim. lohta ja perunaa, salaattia, jopa pizza!

Kun toivottavasti lähitulevaisuudessa olen tavoitepainossani, aion lisätä syömisiin noin 100 kcal/ateria aluksi ja katsoa, mitä painolle tapahtuu. En nimittäin aio lopettaa liikkumista.

En noudata mitään erityistä dieettiä, herkuttelenkin välillä jopa karkeilla tai pizzalla, syön punaistakin lihaa ja joskus myös valkoisesta vehnästä tehtyjä leipiä ja pullaa. Painotan täysjyväviljaa, kalaa, kanaa ja vihanneksia. Pyrin syömään punaista lihaa vain kerran viikossa. Käytän makeutusaineita sokerin sijasta ja kevyitä kolajuomia lipitän surutta. Oleellista on syötyjen kalorien määrä: suunnitelluissa määrissä on pysyttävä.

Reissuun varaan banaaneja (n. 80 kcal/kpl), Skarppi-näkkäriä (n. 75 kcal/kpl) ja proteiinipatukoita evääksi, jos on epävarmaa, milloin ja missä pääsen syömään. Suosikkini patukoista on Tehosportin vähäsokerinen hasselpähkinä, joka on aivan kuin riisisuklaata! (Eikä ollut edes maksettu mainos...) Ateriavälit eivät saa venähtää yli 3-4 tunnin, tai repsahdus on todennäköisesti edessä.